09-10-2009

Pilaf met tomaat en pijnboompitten

1 rode paprika
4 (pomodori)tomaten
2 rode uien
2 knoflookteentjes
75 gram pijnboompitten
300 gram langkorrelige rijst
4 eetlepels gesnipperde koriander
½ liter groentebouillon
50 gram biologische roomboter
2 eetlepels paprikapoeder
cayennepeper
zout

Snipper de uien en de knoflook. Snijd de paprika in stukjes. Smelt de helft van de boter in een braadpan en bak de ui, knoflook en paprika ongeveer 5 minuten. Voeg de rest van de boter toe en roer de rijst erdoor, samen met de paprikapoeder en de cayennepeper (naar smaak). Bak alles, al omscheppend, gedurende een minuut. Schenk er zoveel bouillon bij dat het geheel 1 cm onderstaat, breng het aan de kook en laat het zachtjes en afgedekt ongeveer 20 minuten koken. Ontvel ondertussen de tomaten, halveer ze en verwijder het vocht en de zaadjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Roer de tomaat door de pilaf en laat het gerecht door en door warm worden. Breng de pilaf vervolgens op smaak met zout en cayennepeper, en schep er de pijnboompitten en koriander door.