14-10-2009

Pasta met gegratineerde spinazie

2 pakken diepvriesspinazie
4 sjalotjes
8 gedroogde tomaten op olie
1/8 liter slagroom
4 biologische eieren
150 gram geraspte belegen kaas
verse pasta
olijfolie
zout & versgemalen peper

Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de spinazie op een zacht vuurtje ontdooien. Snipper ondertussen de sjalotjes fijn en snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Verhit wat olijfolie en bak de sjalotjes. Meng de ontdooide spinazie met de tomaten, sjalotjes en slagroom en breng het geheel op smaak met peper en zout. Schep alles in een ovenschaal en maak vier kuiltjes in de spinazie. Breek hierin de eieren en strooi de geraspte kaas eroverheen. Laat de schotel 20 minuten bakken en kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Serveer de pasta met de gegratineerde spinazie.