22-10-2009

Tofuburgers

450 gram tofu
4 bosuitjes
1 bakje shiitake paddenstoelen
100 gram wortels
2 eetlepels selderij
1 groen pepertje
4 eetlepels koriander
1 biologisch ei
1 geroosterde boterham
olijfolie
zout

Snijd de tofu in vier plakken en leg de plakken op een dubbele laag keukenpapier. Leg hierop weer een dubbele laag keukenpapier en daarop een snijplank met een zwaar gewicht. Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes, de paddenstoelen in kleine stukjes en de wortels in zeer kleine blokjes, en hak het pepertje, de koriander en de selderij fijn. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de bosuitjes, paddenstoelen, wortel, selderij en het pepertje gedurende 5 minuten. Haal het mengsel van het vuur en voeg de koriander, het losgeklopt ei en de verkruimelde boterham toe en breng het op smaak met zout. Verkruimel de uitgelekte tofu en vermeng deze met het ei-groentenmengsel. Vorm acht burgers van het mengsel en bak de burgers ongeveer 5 minuten aan elke kant. Serveer met verse groenten naar keus en eventueel mango-chutney voor bij de burgers.