28-09-2009

Pittige eieren met kousenband

4 lente-uitjes
300 ons kousenband
2 ons gemengde paddenstoelen
8 biologische eieren
2 teentjes knoflook
olijfolie
2 eetlepels ketjap manis
2 theelepels sambal
3 eetlepels fijngehakte munt
3 eetlepels fijngehakte koriander
rijst
zout

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Snijd de lente-uitjes en de knoflook fijn en snijd de kousenband in stukjes van 5 centimeter. Verhit wat olijfolie in een wok of grote koekenpan en bak hierin de lente-uitjes en de knoflook. Snijd ondertussen de paddenstoelen in grove stukken. Voeg de kousenband en de paddenstoelen toe en roerbak het geheel nog 5 minuten. Meng in een kom de eieren, ketjap, sambal, munt en koriander. Schuif de groenten aan de kant en schenk het eimengsel in het midden van de pan. Laat het mengsel al omscheppend stollen. Schep het eimengsel door de groenten, breng op smaak met zout en serveer het met de rijst.