13-09-2009

Bloemkoolcurry en raita

500 gram kleine bloemkoolroosjes
2 knoflookteentjes
100 gram rode linzen
1 ui
½ liter groentebouillon
2 eetlepels kerriepoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen kurkuma
versgemalen peper
zout
3 eetlepels gesnipperde koriander
1 rode ui
1/4 liter Griekse yoghurt
2 eetlepels gesnipperde munt

Snipper de ui en knoflookteentjes. Breng de bouillon met de ui, knoflook, komijn, kerrie en kurkuma aan de kook. Voeg de linzen toe en kook ze, afgedekt, zachtjes in ongeveer 15 minuten tot een dikke brij. Roer af en toe. Voeg de bloemkoolroosjes toe en kook ze mee tot ze gaar zijn. Maak ondertussen de raita: snijd de rode ui in smalle halve ringen en roer die door de yoghurt. Meng de munt erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe. Breng de curry op smaak met peper en zout en roer de koriander erdoor. Geef de raita apart en serveer de curry eventueel met rijst en pappadums