25-08-2009

Roti met twee curry's

400 gram kousenband of sperziebonen
4 tomaten
2 uien
1 teentje knoflook
1 blik kikkererwten
2 dl groentebouillon
2 eetlepels kerriepoeder
2 eetlepels pinda's, fijngemalen
50 gram santen (blok)
4 roti's of tortilla's
olijfolie
versgemalen peper en zout

Snijd de kousenband of sperziebonen in stukjes van 2 cm, de uien in dunne ringen en de tomaten in stukjes. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin een ui. Voeg een eetlepel kerrie toe, schep de boontjes erdoor en voeg 1 deciliter bouillon toe. Laat de boontjes zachtjes gaar worden. Verhit in een andere pan ook wat olie en fruit hierin de andere ui en pers de knoflook erboven uit. Voeg de rest van de kerrie en de tomaten toe en laat dit 5 minuten stoven. Voeg vervolgens de bouillon, de santen en de kikkererwten toe. Verwarm ondertussen de roti's/tortilla's kort in het broodrooster. Breng beide curry's op smaak met peper en zout, schep van beide wat op de roti's/tortilla’s en strooi de fijngemalen pinda’s erover heen.