14-08-2009

Salade met gegrilde groenten

2 rode paprika’s
2 uien
1 courgette
1 aubergine
1 zak gemengde sla
1 blik artisjokken
1 teentje knoflook
1 stukje Parmezaanse kaas of Grano Padano
balsamicoazijn
olijfolie
honing
versgemalen peper
zout

Verwarm de oven op de grilstand tot 220 graden. Snijd de courgette, aubergine en uien in dunne plakken en de paprika’s in repen. Giet wat olijfolie in een bakplaat, leg de groenten erin en schep deze een paar keer om. Plaats de bakplaat boven in de oven en gril de groenten ongeveer 15 minuten. Verdeel de sla over de borden. Maak een dressing van balsamicoazijn, olijfolie, een uitgeperst teentje knoflook, honing, peper en zout. Schep de gegrilde groenten op de sla, leg de artisjokken erop, besprenkel het met de dressing en strooi de geschaafde kaas erover. Lekker met ciabattabrood.