26-07-2009

Sandra's Griekse ovenschotel

1 pond aardappelen
1 grote wortel
2 tomaten
2 uien
1 aubergine
1 courgette
1 rode paprika
1 blik tomaten
1 pakje fetakaas
bosje peterselie, fijngesneden
2 knoflookteentjes
olijfolie
versgemalen peper
zout

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en schraap de wortel, snijd ze in plakken en kook ze 10 minuten. Maak ondertussen de aubergine, courgette en tomaten schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de uien in ringen, de paprika in reepjes en de knoflookteentjes in zeer kleine stukjes. Meng alle groenten door elkaar en leg alles in een ovenschaal. Snijd de tomaten uit blik fijn en meng deze met een flinke scheut olijfolie, de fijngesneden feta, peterselie en peper en zout. Giet het mengsel over de groenten en schep het luchtig door. Bak het gerecht 1 uur in de oven, voeg af en toe water toe en schep alles om. Serveer met zaziki (Griekse yoghurt gemengd met knoflook en geraspte komkommer).