15-07-2009

Witloftaart

750 gram witlof
1 pakje roomboter bladerdeeg
1 klein bekertje crème-fraiche
1 bol mozzarella
1 zakje parmezaanse kaas
balsamicoazijn
groentebouillon
versgemalen peper
zout

Snijd de witlof overlangs doormidden en verwijder het bittere gedeelte uit de onderkant. Kook de witlof 5 minuten in de groentebouillon. Leg bakpapier op een bakplaat en bekleed deze met de plakjes bladerdeeg. Bestrijk het deeg met de crème-fraiche en leg daarop de gekookte witlofstronken. Scheur de mozzarella in stukjes en verspreid deze over de witloftaart. Bestrooi het geheel met zout, peper en parmezaanse kaas. Bak de taart midden in de oven op 220 graden, totdat de taartrand is gekleurd en er lekker uitziet. Doe ondertussen wat balsamicoazijn in een pannetje en kook de azijn totdat deze enigszins is ingekookt. Sprenkel vlak voor het opdienen de ingedikte balsamico over de gebakken taart.