21-07-2009

Omelet met Chaumes en champignons

2 ons Chaumes (zacht pittige kaas)
8 biologische eieren
250 gram kastanjechampignons
4 sjalotjes
2 tomaten
1 teentje knoflook
bieslook
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel tijm
olijfolie
versgemalen peper
zout

Snipper de sjalotjes en de knoflook fijn en snijd de tomaten in stukjes. Maak de champignons schoon en halveer ze. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de sjalotjes en de knoflook enkele minuten. Voeg vervolgens de tomaten en champignons toe en laat dit alles 5 minuten bakken. Verwijder vervolgens de korst van de Chaumes en snijd de kaas in blokjes. Klop de eieren los met de tijm, paprikapoeder, zout en peper. Verhit in een andere koekenpan wat olijfolie en bak hierin de omelet. Verdeel vervolgens het groentenmengsel en de blokjes Chaumes hierover en bestrooi het gerecht met de fijngeknipte bieslook.
Lekker met geroosterd brood.