06-04-2009

Indiase curry met raita

1 komkommer
1 grote ui
1 blik kikkererwten
olijfolie
2 eetlepels milde currypasta (Patak’s, verkrijgbaar bij AH)
1 blik tomatenblokjes
100 ml kokosmelk
1 mango
verse koriander
halve beker Biogarde yoghurt
2 theelepels mosterdzaad
1 theelepel komijnzaad
cayennepeper

Curry: Snipper de ui en fruit deze in een paar eetlepels olijfolie. Schil de komkommer, snijd hem overdwars door en verwijder met een theelepel de zaden. Snijd de helft van de komkommer in blokjes. Voeg de currypasta, kokosmelk, komkommerblokjes en tomatenblokjes bij de uien en laat het circa 10 minuten koken. Laat de kikkererwten uitlekken. Schil de mango, snijd deze in stukjes en laat deze samen met de kikkererwten nog twee minuten meekoken.
Raita: Rasp de andere helft van de komkommer en voeg de yoghurt toe. Bak het mosterdzaad en het komijnzaad tot het mosterdzaad begint te springen. Voeg de zaadjes toe aan de yoghurt, samen met wat zout, suiker en cayennepeper.
Dien de curry op met de gesneden koriander. Bij dit gerecht is naanbrood lekker, of pappadums.