16-03-2009

Bonenschotel met avocadoroom

1 grote ui
1 knoflookteentje
1 rode paprika
1 gele paprika
1 courgette
2 tomaten
1 blik kidneybonen
1 eetlepel gemalen komijn
1/2 theelepel cayennepeper
olijfolie
zout
2 rijpe avocado's
1 bekertje zure room (125 ml)
verse koriander

Snipper de gepelde ui en het knoflookteentje. Snijd de paprika's, courgette en tomaten in stukjes. Verhit een paar eetlepels olijfolie en bak de ui en knoflook een paar minuten. Voeg vervolgens de paprika's en courgette toe en na enkele minuten ook de tomaten, komijn, cayennepeper en zout. Laat het geheel ongeveer 10 minuten zacht pruttelen en voeg de bonen vervolgens toe. Schil ondertussen de avocado's, pureer deze met de zure room en snijd de koriander fijn. Dien het bonengroentenmengsel op met de avocadoroom en de fijngesneden koriander. Serveer er eventueel rijst bij.