08-03-2009

Aardappeltortilla

500 gram aardappelen, geschild en in plakjes van 2 mm
1 grote ui, gepeld en in zeer fijne ringen
6 biologische eieren
2 deciliter olijfolie
1 theelepel zout
1 eetlepel gedroogde oregano
versgemalen zwarte peper

Leg de aardappelen en uien in een koekenpan van 25 centimeter doorsnede. Strooi het zout erover en giet alle olie in de pan. Breng aan de kook en leg een deksel op de pan. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Giet vervolgens alle olie af en haal de uien en aardappelen uit de pan. Meng ondertussen de eieren met 4 eetlepels water en de oregano. Verhit een paar eetlepels van de bewaarde olie in de koekenpan en giet het eimengsel in de pan. Zet het vuur laag, roer een paar keer voorzichtig en doe de aardappelen en uien erbij. Doe een deksel op de pan en laat de tortilla koken totdat de bovenkant gestold is. Leg vervolgens een groot bord op de koekenpan en keer deze snel om. Laat de tortilla nog 2 minuten zacht koken en strooi er versgemalen peper over. Lekker met broccoli of een salade van kropsla, tomaten, artisjokken uit blik, groene asperges (of haricots verts), kappertjes en een dressing van olijfolie, balsamicoazijn, honing, geperst teentje knoflook, peper en zout.