24-02-2010

Paddenstoelen-geitenkaastaart met aardappelkorst

2 grote aardappelen
250 gram gehakte paddenstoelen
1 eetlepel verse tijm
150 gram verkruimelde geitenkaas
1,5 deciliter sojaroom of slagroom
2 biologische eieren
olijfolie
versgemalen zwarte peper
zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een taartvorm van ongeveer 22 cm in met een beetje olijfolie. Rasp de aardappelen, knijp het vocht eruit en breng op smaak met peper en zout. Bedek de taartvorm met de aardappelrasp en bak het in ongeveer 30 minuten goudbruin. Bak de paddenstoelen ondertussen in een beetje olijfolie en voeg de tijm toe. Meng de kaas, room en eieren, en roer de paddenstoelen er doorheen. Breng op smaak met peper en zout. Doe het mengsel in de voorgebakken bodem en bak de taart tot hij gestold is. Serveer de taart met een salade.