14-02-2010

Gebakken rijst met eieren

300 gram (zilvervlies)rijst
1 rode paprika
200 gram diepvries doperwten
1 middelgrote ui
2 lente-uitjes
1 teentje knoflook
1 eetlepel fijngesneden gember
2 biologische eieren
neutrale olie (zoals maiskiemolie of arachideolie)
3 eetlepels sojasaus
4 eetlepels witte wijn
versgemalen peper
zout

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar en laat deze afkoelen. Snijd de paprika en de ui in grove stukken en snipper de lente-uitjes. Ontdooi de erwten in koud water en giet ze af. Verhit wat olie en bak de knoflook en de gember enkele minuten. Voeg beetje bij beetje de rijst toe en bak deze al omscheppend. Maak een kuiltje in de rijst, breek hierin de eieren en vermeng ze met de rijst. Verhit ondertussen wat olie in een andere pan en bak hierin de paprika en de uien 5 minuten. Haal de groenten eruit en verhit de erwten een minuutje in de overgebleven olie. Voeg de paprika, ui en erwten toe aan de rijst en schep alles goed om. Meng de wijn, de sojasaus en de lente-uitjes erdoorheen en breng het op smaak met peper en zout. Serveer eventueel met een gebakken eitje.