17-01-2010

Thaise curry

4 aardappelen
1 flespompoen
1 courgette
1 ui
2 teentjes knoflook
450 gram tofoe
1 blik kokosmelk
1 limoen
1 eetlepel groene of rode Thaise currypasta
3 eetlepels vissaus zonder vis of sojasaus
verse basilicum
neutrale olie (zoals maiskiemolie of arachideolie)
zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de tofoe in een paar dikke plakken, dep ze droog met keukenpapier en bestrooi ze met wat zout. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak de tofoe gedurende 1 uur. Schil ondertussen de aardappelen en de pompoen en snijd deze, net als de courgette in stukken. Snijd de ui in ringen, snipper de knoflook en rasp de limoenschil. Verhit vervolgens enkele eetlepels olie en fruit de uienringen totdat ze zacht zijn. Voeg de knoflook, de limoenrasp en de currypasta toe en daarna de aardappelen en de pompoen. Roerbak het geheel ongeveer 10 minuten en roerbak daarna de courgette nog 10 minuten mee. Voeg de kokosmelk, in blokjes gesneden tofoe en vissaus/sojasaus toe, en laat het gerecht nog 5 minuten pruttelen. Dien op met fijngesneden basilicum.