22-12-2009

Linzen op z’n Spaans met gepocheerde eieren

225 gram bruine linzen, gewassen
1 winterwortel
1 stengel bleekselderij
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel pimenton (o.a. bij Dille&Kamille)
1 laurierblad
½ theelepel verkruimelde saffraandraadjes
4,5 deciliter bouillon
1,5 deciliter rode wijn
platte peterselie
4 biologische eieren
olijfolie
zout
azijn

Snijd de winterwortel, ui en bleekselderij fijn. Verhit wat olijfolie en bak de groenten zo’n 8 minuten. Voeg de uitgeperste knoflook, de saffraan en de pimenton toe en bak alles nog 1 minuut. Voeg vervolgens de linzen, bouillon, wijn en het laurierblad toe, breng het aan de kook. Laat het gerecht 30 minuten pruttelen, onder af en toe roeren. Breng ondertussen een laag van 2,5 centimeter water aan de kook in een ruime pan. Zet het vuur laag en voeg een theelepel zout en azijn toe. Breek de eieren een voor een in een kopje, laat ze in het water glijden en laat ze 5 minuten koken. Dien het linzengerecht op met de gepocheerde eieren en de fijngesneden peterselie. Lekker met fijngesneden rauwkost van komkommer en bleekselderij.