25-01-2010

Spinazielasagne

10 lasagnevellen
2 zakken spinazie (a 450 gram)
1 pot tomatensaus (ongeveer 400 ml)
1 bakje ricotta (a 250 gram)
120 gram geraspte parmezaan
versgemalen peper
zout
olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de spinazie, kook ze gaar en laat ze goed uitlekken. Kook de lasagnevellen 1 minuut in een pan met ruim kokend water en wat zout. Laat ze uitlekken op een schone theedoek zodat ze niet aan elkaar plakken. Vet een ovenschotel in met een beetje olijfolie en bedek de bodem met wat tomatensaus. Leg er een laagje lasagnevellen op, bedek deze met een laagje tomatensaus en verdeel er de helft van de spinazie en een derde van de ricotta over heen. Strooi er zout en peper over en leg opnieuw een laag lasagne in de schaal. Bedek deze weer met een laagje tomatensaus en verdeel er de rest van de spinazie en een derde van de ricotta over heen. Strooi er opnieuw zout en peper over. Leg de laatste laag lasagne in de schaal, bedek deze weer met een laagje tomatensaus, een derde van de ricotta en de Parmezaanse kaas.