10-12-2009

Polenta met auberginetomatensaus

1,5 deciliter melk
140 gram maïsmeel
1 eetlepel boter
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
2 aubergines
2 teentjes knoflook
1 blik tomaten
1 ui
0,5 deciliter olijfolie
versgemalen peper
zout
fijngehakte peterselie

Schil de aubergines en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 centimeter . Snipper de knoflook en de ui. Verwarm de olijfolie met de ui en driekwart van de knoflook, en voeg na een paar minuten de aubergines toe. Bak ze al roerend 10 minuten. Voeg vervolgens de tomaten uit blik toe en laat het geheel nog 15 minuten pruttelen. Voeg de laatste 5 minuten de resterende knoflook toe. Maak de saus op smaak met peper en zout. Bereid ondertussen de polenta: Verwarm de melk, met het water en wat zout in een pan tot aan het kookpunt. Giet het meel er geleidelijk bij en blijf goed roeren. Zet het vuur laag en laat de polenta 10-15 minuten op het vuur staan. Roer geregeld en voeg water toe als het mengsel te dik wordt (de dikte van crème-fraiche is goed). Voeg de boter en de Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met peper. Serveer de polenta met de auberginetomatensaus en de peterselie.