25-11-2009

Zoete aardappelrösti met portobello’s

4 portobello champignons
4 geroosterde paprika’s (uit pot)
600 g zoete aardappels
2 biologische eieren
100 g Roquefort
1 zakje veldsla
verse bieslook
olijfolie
versgemalen peper
zout

Zet de oven op de grillfunctie en verwarm deze tot 200 graden. Schil de aardappels en rasp ze grof in de keukenmachine. Knip er een ruime hoeveelheid bieslook doorheen en meng de eieren er doorheen. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de paprika’s in reepjes en verkruimel de Roquefort. Veeg de portobello's schoon met keukenpapier, giet er wat olijfolie overheen en grill ze beetgaar (aan iedere kant ongeveer 5 minuten). Verhit enkele eetlepels olijfolie en schep het aardappelmengsel in porties in de pan . Druk de porties plat en bak ze in 3 minuten bruin, keer ze voorzichtig met een spatel en bak ze aan de andere kant ook 3 minuten. Verdeel de veldsla over vier borden, leg de rösti daarop en plaats de portobello’s in het midden. Garneer het geheel met de paprikareepjes en Roquefort en knip er de rest van de bieslook overheen.