18-11-2009

Stamppot met balletjes in tomaten-pestosaus

1 kilo aardappelen
2 rode paprika´s
1 ui
4 tomaten
500 gram panklare prei
1 schaal vegetarische balletjes
olijfolie
2 eetlepels groene pesto,
1 eetlepel Italiaanse kruiden
klontje roomboter
150 ml halfvolle melk
zout
versgemalen peper

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Snijd ondertussen de paprika´s, de ui en de tomaten in stukjes. Verhit de olijfolie en bak de stukjes ui en de vegetarische balletjes ongeveer 5 minuten. Roer de stukjes tomaten, de pesto en de kruiden erdoor en laat het geheel zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Verhit vervolgens de roomboter en bak de stukjes paprika en prei in een andere pan ongeveer 5 minuten. Verwarm de melk, giet de aardappelen af en maak er samen met de melk puree van. Meng de prei en paprika erdoor en breng het op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot met de balletjes in tomaten-pestosaus.