25-04-2010

Won Ton soep

1 pakje loempiavellen (diepvries)
1 struik paksoi
2 ons vermicelli
1 blok tofu
25 gram verse bieslook
verse gember (stukje van 2 cm)
1,5 liter groentebouillon (gemaakt van blokjes)
1 eetlepel sesamolie
1 fles zonnebloemolie
versgemalen peper
zout

Laat de loempiavellen ontdooien. Pureer de tofu in een keukenmachine. Schil het stukje gember en rasp deze fijn. Knip de bieslook en meng dit samen met de gember en de sesamolie door de tofu. Strooi er peper en zout over en roer het geheel. Verhit ondertussen 5 centimeter zonnebloemolie in een stevige pan. Schep een eetlepel vulling in het midden van elk loempiavel en vouw het vel tot een buideltje. Bak de wontons in de olie totdat ze lichtbruin zijn. Snijd ondertussen de paksoi in reepjes en doe deze samen met de vermicelli bij de bouillon. Laat deze 5 minuten koken. Dien de soep op met de op keukenpapier uitgelekte wontons.