16-03-2010

Witlofschotel met tortillachips

9 stronken witlof
4 tomaten
2 blikjes rode kidneybonen
1 eetlepel komijnpoeder
1 eetlepel chilipoeder
1 zak tortillachips naturel
300 gram geraspte oude kaas

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder de kern van de witlofstronken en snijd ze overdwars in drie stukken. Kook ze beetgaar in 5 minuten en giet ze af. Vet een ovenschaal in en verdeel de witlof over de bodem. Verdeel er vervolgens alle bonen over en bestrooi deze met de komijn- en chilipoeder. Snijd de tomaten in plakjes en leg deze ook in de schaal. Verkruimel de tortillachips licht en verdeel een dikke laag over het bonen-groentenmengsel. Strooi de geraspte kaas erover en zet het geheel 20-30 minuten in de oven tot de kaas goudkleurig bruin is. Serveer met de overgebleven tortillachips.