23-02-2009

Provençaalse groenteschotel

2 grote aardappelen, geschild en in blokjes
2 uien, in grove stukken
1 gele paprika, in grove stukken
1 rode paprika, in grove stukken
1 courgette, in grove stukken
1 bakje kerstomaatjes, doormidden gesneden
1 groot blik tomatenpuree (140 gram)
paar takjes verse rozemarijn
1/2 blik zwarte olijven
300 gram geraspte belegen kaas
olijfolie
versgemalen peper, zout

Verwarm de oven voor. Kook de aardappelblokjes kort, giet ze af en meng ze met alle overige groenten. Leg de takjes rozemarijn in een ovenschotel en doe de aardappelen en groenten erbij. Meng de tomatenpuree met een flinke scheut olijfolie, peper en zout, en verdeel het tomatenpureemengsel over de groenten. Strooi vervolgens de geraspte kaas erover en zet de schaal in een oven van 200c tot de kaas een mooie korst vormt.